Beknopte inhoud van het eerste boek: Mijn kind heeft autisme.

   Het boek helpt het denken en het gedrag van autistische kinderen beter te begrijpen. Het biedt praktische adviezen aan om het ongewenste gedrag te verwijderen, de communicatie te verbeteren en de onafhankelijkheid van het kind te versterken. Het boek is bestemd voor alle ouders die kinderen met stoornissen van het autistische spectrum opvoeden. Het verhaal van de moeder van een autistisch kind laat de dagelijkse beslommeringen en gelukkige momenten in de zorg voor een kind met dergelijke aandoening zien. Het verheldert het belang van een gezin, waarschuwt voor problemen waarmee ouders te maken hebben, als het kind een deel gaat maken van een collectief en van het zelfstandige leven.

Beknopte inhoud van het tweede boek: Mijn kind heeft autisme - het verhaal gaat door.

   Dit boek is een vrije vervolging van Mijn kind heeft autisme. We komen opnieuw de kleine Mathias tegen, die autistisch is, en samen met zijn moeder gaan we door de dagelijkse situaties door. We zien hoe de opvoeding en opleiding van een autistisch kind verloopt, wat zijn de standpunten van de familie en de rol van een nieuwe partner. Evenals in de vorige publicatie bevat dit boek verhalen die met humor het leven van een autistisch kind schilderen. Het boek is verrijkt met meningen en meest gestelde vragen van ouders van autistische kinderen.
   Beide boeken zijn bestemd niet alleen voor ouders van autistische kinderen, maar ook voor het brede publiek dat zich voor deze problematiek interesseert.

Beide boeken zijn voorzien met deskundig commentaar van de psychiater MUDr. Petr Krekulka, Csc.


TOPlist